דני שביט, מנכ"ל חברת הליסינג "קל אוטו", מנסה לרתום את ענף הרכב למחאה החברתית. תחת הכותרת הזו מתכוונת החברה למכור מכוניות 0 ק"מ באופן גלוי באמצעות אתר אינטרנט (ולא בהיחבא כמקובל), להעניק פריסת תשלומים רחבה גם למכוניות משומשות ולפעול מול משרד התחבורה במטרה להוזיל את המיסוי על דגמי רכב בסיסיים.
"בארה"ב אין כמעט מושג כזה של קניית רכב, אלא השיח הוא על התשלום החודשי", אמר שביט - שחזר לאחרונה מארה"ב, שם ניהל את פעילות חברת פאנגו. "בגלל הירידה ביכולת של הציבור בישראל לצבור הון, ומנגד הירידה בשיעור הבלתי מועסקים, נוצר מצב שבו יש ללקוח תקציב חודשי שפנוי לצרכי תחבורה - ועל נתח הארנק הזה אנחנו מתחרים".
"רמת המינוע בישראל היא מהנמוכות בעולם המערבי. בישראל יש כ-358 מכוניות לכל 1,000 תושבים, זאת לעומת כ-800 בארה"ב. אמנם בשנים האחרונות השוק בישראל צמח והגיע כמעט ל-250,000 מכוניות חדשות בשנה, אבל אין סיבה שלא ימכרו כאן גם 400,000 מכוניות - כי הצורך קיים, בעיקר בפריפריה".

את הוזלת המכוניות מתכננת לעשות קל אוטו באמצעות צעדים שגרתיים ומקובלים למדי בענף הרכב: מכירת רכבי 0 ק"מ בהנחות משמעותיות ממחירוני היבואן, פריסת תשלומים רחבה, מסלולי מימון למכוניות משומשות (כולל מכוניות בנות 8-9 שנים, שאמורות להימכר בתשלומים נמוכים במיוחד) וכן באמצעות מבצעי הנחות למשרתי מילואים, מורים ועוד.
בנוסף מצהיר שביט כי יפנה למשרד התחבורה בבקשה לשנות את שיטת המיסוי על מכוניות חדשות. לדבריו, מכוניות בסיסיות עם מפרט בטיחותי שיקבע מראש אמורות להימכר במחיר מטרה מוזל, גם על חשבון העלאת מיסים לדגמים מאובזרים ויקרים יותר - "כדי שלכל אזרח תהיה אפשרות לקנות מכונית".
"אני קורא לשר התחבורה לחייב את היבואנים לייבא גם רכבים משפחתיים בטיחותיים עם מפרט בסיסי", אמר שביט, "מפרט שלא מתפשר על בטיחות, אבל יכול להתפשר על נפח המנוע ואבזור מותרות. מודל שלא יוכל להימכר לציי רכב (ובכך לא יצטרך לממן מהצרכן הסופי את ההנחות לחברות הליסינג), יזכה להטבת מס ויוכל להציע לזוגות הצעירים רכב משפחתי חדש בהוזלה של עשרות אחוזים ממה שעולה מכונית משפחתית כיום".

חברת קל אוטו תופסת כיום נתח שוק של 4% בתחום הליסינג התפעולי, ו-9% בתחום השכרת הרכב. החברה מחזיקה כיום בצי של כ-15,000 מכוניות, וכן מעניקה שירותים בתחום הובלת הרכב, ופועלת גם בענפי הנדל"ן, הביטוח, הפרסום ועוד.
למאמר זה התפרסמו 2 תגובות